Depeche Mode е една от малкото групи в цялата световна музикална история, които нямат нужда от предствяне. Името им само по себе си е наложено през годините като истинска музикална икона, духовна емблема за милиони меломани по цял свят и дори начин на живот на цяло поколение.

Depeche Mode безусловно могат да бъдат наречени една от най-великите групи на планетата, оствили огнена следа по пътя си за векове напред.

За своята почти 30-годишна кариера те продават над 75 милиона копия в цял свят и рекордните 45 техни хит-сингъла оглавяват всички най-престижни чартове в Обединеното Кралство.

На 6 октомври на специално организирана пресконференция в Берлин, Depeche Mode обявиха датите от предстоящото си световно турне „Tour of the Universe 2009”, както и планувания нов албум.

След забележителния „Playing The Angel” предстоящият нов продукт ще бъде дванадесети в почти 30-годишната история на групата.
Турнето стартира на 10 май 2009г. от Израел и ще продължи до 11 юли, когато е концертът им в Португалия. Това ще бъде първото турне на групата, което ще бъде проведено изцяло на открито, на най-големите европейски и световни стадиони. То ще премине през 28 града в 22 държави в цяла Европа.

Depeche Mode се очаква да свирят пред над милион и половина фенове по време на европейската част от световното си турне. Предишният гиг, в рамките на който беше и първият концерт на групата в България, продаде рекордните 1.8 милиона билета за 87 концерта.

Появили се в зората на британската ню-уейв вълна, те са сред пионерите, които прогресивно утвърждават музикалната си идентичност чрез специфичен синтезаторен саунд и оригинални електронни бленди.

От създаването си през 1980г. до днес Depeche Mode издават 20 официални албума, 51 сингъла, 12 концертни DVD-та и 5 компилации с хитове и ремикси. Заради своето богато творчество, новаторски музикантски похват и плеяда от вечни хитове, легендата DEPECHE се нарежда сред групите с най-силно вляние в световната музика за всички времена.

За радост на хилядите български фенове, мега турнето на ню-уейв боговете ще мине и през София на 18 май 2009! След изключителния упех на техния първи концерт у нас през 2006г., публиката на стадион Васил Левски отново ще има супер шанса да види едно ултра зрелищно шоу с уникална мега продукция и спираща дъха мултимедия!

Концертът на Depeche Mode у нас, несъмнено ще бъде едно от най-значимите събития в цялата музикална история на България, особено след феноменалния успех на първото им шоу в София през 2006г. Концертът отбеляза истински рекорд за музикалния живот в България по продажби на билети! Само за първия час след пускането им бяха продадени над 10 000 билета, а концертът беше изцяло разпродаден за броени дни!