Сензационната поп икона на световната музика Кайли Миноуг идва в България, съобщиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис. Тя ще изнесе концерт на 18 май 2008 г. на стадион Локомотив в София.

Билетите за концерта са на цени 40 лв. - правостоящи места и 50 лв. - седящи места. Продажбата им стартира утре, 14 декември. За най-запалените фенове на звездата в първите дни на касите ще бъдат пуснати промоционални билети на цени от 30 и 35 лв. в ограничени количества.

Организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис и издателите EMI / Анимато Мюзик са подготвили страхотни изненади за българските фенове на Кайли.

Първият щастливец, закупил билет за концерта от касата на Билетен Център НДК, ще има уникалния шанс да се срещне очи в очи с очарователната певица броени часове преди излизането й на сцената на стадион Локомотив.

Следващите десет човека ще получат оригинален компактдиск с най-новия албум на Кайли "Х". Билетите могат да бъдат закупени от: НДК - Билетен център - София, онлайн на адрес www.ticketpro.bg , на билетна каса в сградата на Денс център "Син сити" и на касите на Тикетпро България и неговите партньори, както и в музикалните магазини: Вижън, Евро-български културен център (София), Саунд гардън (Бургас), Мюзик център (Пловдив), Млад техник (Сливен), Медуза (Велико Търново)

Кайли Миноуг е една от най-актуалните мегазвезди на световната музикална сцена през последните 20 години. Кариерата й е една от най-успешните в съвременната поп музика, а в Европа и Австралия тя е се нарежда сред най-известните личности и секс символи на своето поколение.

Най-новият албум на Кайли, супер чаканият десети студиен албум, е озаглавен "X" и излезе премиерно на 26 ноември за Parlophone (EMI/ Анимато Мюзик). Той съдържа 13 съвсем нови песни, записани в Лондон, Стокхолм и Ибиза.

"X" е първият студиен албум на очарователната дива след "Body Language" от ноември 2003 и включва съвсем нов материал за първи път след компилацията с най-големите й хитове от 2004 "Ultimate Kylie".

Месеци наред феновете говорят за този проект като за Албумът с още неизвестно име или "X", така че заглавието се налага от само себе си. Първият сингъл - "2 Hearts" - вече оглави световните и български плейлисти. Самата Кайли е съатвор на много от песните в албума.

През своята забележителна кариера Кайли реализира десет студийни албума, два концертни диска, седем уникални концерта издадени на DVD, два сборни албума - "Greatest Hits" и двойният мултимедиен "Ultimate Kylie", както и 43 хит сингъла, повечето от които оглавяват световните музикални класации.

Кайли държи рекорда за най-често излъчвана певица в британски и световен радиоефир в продължение на цели 20 години. Магнетичната певица многократно присъства на кориците на едни от най-престижните световни списания като Cosmopolitan, Cleo, модната библия Vogue, Elle, The Face, FHM, Glamour, GQ, Harpers Bazaar, Melody Maker, Music Week, OK, Rolling Stone, Time и много груги.

Кайли Ан Миноуг е родена на 28 май 1968 г. в Мелбърн, Австралия. Стартът на суперуспешната й кариера е даден през 1987 г., когато на благотворително събитие изпълнява класиката на Little Eva от 1962 г. "The Loco-Мotion".

Песента става номер едно в Астралия и остава на върха за цели седем седмици, превръщайки се в най-големия австралийски сингъл на 80-те.

Следват години на изключителен успех за Кайли, през които тя издава суперхитови албуми с безброй златни и платинени тиражи, отличена е с множество престижни награди и номинации, включително Грами и печели изключителна популярност сред феновете по цял свят.

Мегахитове като "I Should Be So Lucky", "Got To Be Certain", "Especially For You", "Confide In Me", "Spinning Аround", "On A Night Like This", "Can't Get You Out Of My Head", "In Your Eyes" и много, много други завинаги ще останат в историята като незабравими шедьоври на световната поп музика.

През 2000 г. с нейно изпълнение са закрити Олимпийските игри в Сидни, а през февруари 2004 г. Кайли печели най-престижната за всеки музикант награда Грами за мегахита "Come Into My World" в категорията "Най-добро денс парче".

През март 2005 г. Кайли стартира най-голямото световно турне в кариерата си - "Showgirl The Greatest Hits Tour" - за което билетите се разпродават буквално за няколко минути.

Кайли прави 23 разпродадени дати на едва четири локации в Обединеното кралство, включително четири вечери в Earls Court Arena, където поставя рекорда за певица с най-много концерти на едно и също място в едно турне. А след това направи същото и на Уембли, и в Манчестър.

За съжаление само месец след старта на турнето, се налага останалата част от него да бъде отменена, защото лекарите поставят на Кайли тежка диагноза - рак на гърдата. Медиите по цял свят гърмят новината, а мениджмънтът на звездата дава официална пресконференция, на която тя обявява, че й предстои операция и евентуално лечение.

Феновете по цял свят правят хиляди сайтове, които събират пожелания за Кайли в този тежък за нея момент и които се предават до мениджърите й. Самата тя неведнъж изпраща електронни съобщения до почитатели си, като им благодари за подкрепата. В крайна сметка операцията е успешна и лечението приключва в началото на 2007 г.

По време на възстановяването си от тежката болест Кайли пише голяма част от парчетата за новия си впечатляващ албум "Х" - издаден на музикалния пазар на 26 ноември 2007г. от EMI/ Анимато Мюзик.

Кайли се впуска стремглаво във всякакви рекламни кампании. В края на 2006 г. певицата издава детска книжка "The Showgirl Princess" за радост на по-младите си почитатели, а няколко месеца по-късно и парфюма й "Darling", който става най-продаваният аромат в Австралия, на Острова и в цяла Европа и чупи няколко световни рекорда по продажби.

В началото на 2005 г. певицата открива в Мелбърн изложбата "Kylie's X" the Exhibition". Тя включва нейни костюми, лични предмети и художествени фотографии по време на цялата й кариера, като прави обиколка през най-големите градове на Австралия и събира над 500 000 посетители.

През януари 2007 г. изложбата е преместена в лондонския Victoria and Albert Museum, където поставя своеобразен рекорд - 8 000 посетители за една седмица.
През май 2007 г. певицата участва и в традиционната благотворителна вечер на кинофестивала в Кан, където заедно с Шарън Стоун правят импровизиран дует и спечелват овациите на всички.

Освен премиерата на новия си албум "X" (EMI/ Анимато Мюзик), поп звездата участва в съвсем нов документален филм - "White Diamond", който прави заедно с криейтив директора Уилиям Бейкър.

"White Diamond" дава на феновете уникалния шанс да видят триумфалното завръщане на Кайли на световната сцена с турнето от 2006г. "Showgirl Homecoming Tour".

Филмът показва Кайли както никога досега - с кадри от бекстейджа, доста лични моменти и интервюта, в които звездата говори за чувствата, страховете и вдъхновенията си от това, че тя и екипът й са на път с това турне първо в Австралия и след това в Обединеното кралство. Този месец "White Diamond" излиза на DVD.

Кайли Миноуг е любимка на милиони фенове по цял свят. От красивата визия, през модерната музика, актуалните модни линии и брилянтния перфекционизъм, до най-дребния детайл на съвършенството, Кайли Миноуг е една от най-успелите и обичани звезди на планетата, истинско явление в световната музикална история.