Полски католически свещеник публикува книга, в която дава теологични и практически съвети на женените двойки как да разнообразят сексуалния си живот.

В книгата "Сексът, какъвто не сте го познавали: за женени двойки, които обичат Бога", свещеникът Ксавери Кноц има за цел да разчупи пуританското разбиране, което много хора имат.

Той обяснява, че сексът по време на брака не трябва да бъде скучен, а изненадващ и изпълнен с фантазия. Книгата, която има подкрепата на полската католическа църква, вече се е превърнала в хит.

Издателството "Свети Павел" дори поръчало преиздаване, след като поляците разграбили първите 5000 копия седмици след като книгата се появила на пазара.

В книгата, която вече си спечели прозвището "Католическата Кама Сутра", отец Кноц включва дори графики на тема, която мнозина в църковните среди считат за табу.

Той счита, че сексът е важен начин за женените двойки да изразят любовта си и да се сближат с Бога.

Свещеникът обаче заявява, че книгата му не противоречи на възгледите на църквата за секса. Той не одобрява използването на контрацептиви, тъй като според него те извеждат женените от католическата култура и ги въвеждат в съвсем различен начин на живот.