Кама Сутра беше пренесена в 21-и век с ново приложение, което позволява на двойките да изучават позите в 3D формат.


Технологията превръща илюстрациите в древната хиндуистка книга в холограми, които изникват на екрана на смартфона или таблета, давайки на потребителя цялостен поглед към сексуалните диаграми, пише БГНЕС. Безплатното приложение е придружено от нова версия на текста, чийто оригинал е написан на санскрит преди 2000 години.


Всяко изображение може да бъде видяно от всички ъгли, което означава, че потребителите получават невъзпрепятстван, пълен изглед. Приложението Кама Ситра цели да помогне на двойките да овладеят позициите, описани в оригиналната книга, като ги доближава до действието, както никога досега.


В приложението са включени 69 пози и то позволява на потребителите да създадат свои собствени модели, като променят косата и цвета на кожата им и като добавят музика като саундтрак. Говорителка на създателя на приложението Кама Ситра, което може да бъде свалено от Амазон, заяви, че от векове хората се обръщат към Кама Сутра за съвети за пълноценен любовен живот: "Но някои по-трудни позиции малко объркваха читателите. Досега", допълни тя.


Смята се, че Кама Сутра е първата творба на санскрит за човешката сексуалност. Тя е преведена за първи път на английски през 1883 г. под ръководството на викторианския изследовател Ричард Бъртън.