Тази седмица „Отечествен фронт" е посветен на жертвата на едно от най-гнусните престъпления, станали обичайни у нас - бабата, насилена по тъмно от млад и изглеждащ нормално човек.

„У нас почти през ден във вестниците може да прочетете: „Пияният С. И. изнасили 86-годишната Д. А. от село еди кое си.", разказва Мартин Карбовски.

„По селата, когато падне мрак, изскача призракът на младия геронтофил, който пийва и започва да търси лесен секс. Най-лесният секс - със стара жена, която можеш да заплашиш и да сломиш лесно. Всъщност тези насилени жени често крият това, което им се е случило. Срамът ги кара да не разказват болката. Това увеличава случаите на посегателства върху стари жени."

Двадесет и една годишният Светослав Иванов - Търито е известен на органите на реда с няколко сексуални посегателства над възрастни жени в района на Бобов дол. В „любовното му тефтерче" има жена, която вече е починала, но се е оплаквала от него, една жена, съседка на Търито и една баба, на която е посягал, но тя е успяла да го набие и да се отърве от него.

Последната жертва на Търито е баба Иванка - жена над седемдесетте, за чието изнасилване той получава присъда от две години и половина.

„Да си жена в България е страшно! Да си стара жена - това не бихме го пожелали на никого. У нас всяка нощ една стара жена пищи от болка и срам. Иначе за Търито да знаете - заради три нападнати бабички е осъден на две години и половина затвор! Това трябва да се знае - и от вас, нормалните зрители, и от тези, които не издържат нощно време без стара жена в кревата си. Честито!"

„Отечествен фронт" е в събота, 23 май от 18 ч по Нова.