След успешния край на първия сезон на проекта „Емигранти", тази събота се завръща социалният ъндърграунд „Отечествен фронт" с епизод, в който Мартин Карбовски интервюира своя наемен убиец Тоньо Желев. Преди време водещият получи заплашително писмо, в което авторът му твърдеше, че са му платили петдесет хиляди лева, за да го застреля.

Мартин Карбовски разказва: „Досега не бяхме обръщали внимание на каквито и да е писма със заплахи - просто си личеше в повечето от тях, че това са луди хора... Но този път издирихме автора на заплахата. И го намерихме! Този човек наистина беше луд! Той, освен това, наистина имаше пистолет!"

Тоньо Желев е на 64 години от с. Столетово, Старозагорско. В момента живее с три лева на ден със съпругата и внучето си в бившите виетнамски общежития в София. Бай Тоньо е освидетелстван шизофреник - дори е лежал в психиатричната болница в Раднево. „За себе си съм напълно нормален човек!" - заявява той. - „Аз създавам конфликтни ситуации, за да предизвикам вниманието на обществото, за да разбере този народ в какво време живеем!..."

Теориите на бай Тоньо звучат искрено и правилно - той твърди, че народът полудява от мизерията и безработицата. И всеки луд иска внимание. „Ако не бях те заплашил, ти нямаше да си тук при мен!" - казва бай Тоньо. - „Нацията изкукуригва вече! Като мен!" Според него хората полудяват заради безотговорността на управниците и хаоса в държавата.

„Пистолет всеки може да носи в тази дивашка държава, защото нищо не се контролира! Аз имам право да нося оръжие - имам документ от органите на МВР!..." Бай Тоньо наистина има право да носи пистолет, защото е бивш служител на МВР и го носи в себе си винаги. Пистолетът му е купен от „Илиянци" за 38 лева заедно с газовите патрони. Със същия този пистолет бай Тоньо е работил в общинска охранителна фирма и е охранявал училище.

„След като опознах бай Тоньо, разбрах, че съм подценявал лудите в тази страна!" - коментира Карбовски. - „Защото повечето от тях са въоръжени и опасни - по-опасни от хладнокръвен убиец. Лудите просто ще те гръмнат. На тях причина не им трябва. Засега лудите гърмят роднините си и отвличат автобуси с обикновени хора. Но един ден някой от по-известните ни звезди ще пострада жестоко - хващам се на бас! И ви напомням най-особеното в тази прогноза - най-големите български звезди днес са политиците. Така че - пазете се от народа!

Това е историята на моя наемен убиец. Интервюто с моя наемен убиец е уникална възможност да ви покажа как у нас свестните считат за луди. Това е Бай Тоньо! Вари го, печи го, бай Тоньо е народът! Народът, от когото вече доста хора трябва да се страхуват. На мене ми се размина. Вие сте следващите! И не забравяйте - върнах пълнителя на Бай Тоньо! Той е някъде там и ви чака да се разберете."

"Отечествен фронт" е в събота, 16 май, от 18:00 по Нова