Баскетболистите на "Балкан" постигнаха трета победа във финалния турнирот държавния шампионат, който се провежда в Ботевград. В своята група Б днес те се наложиха над нахъсания и добре научен тим от Бургас със 17 точки разлика - 81-64.

"Зелените" дръпнаха с 11 точки още след първата част, която завърши 31-17. Във втората тимът на "Делфин" успя да свали пасива си до 8 точки. В следващите две части, въпреки опитите на бургазлии да направят обрат, "балканци" не само запазиха, но и увеличиха преднината си.

Тимът на домакините направи цели 20 асистенции. За разлика от вчерашната среща с "Видабаскет" не изоставаше толкова драстично в борбата под коша - техните съперници овладяха само 4 топки повече. Най-важното, разбира се, бе превъзходството в стрелбата - процентът на "Балкан" е значително по-добър от този на техните съперници.

Силен мач изигра Иван Руньов, който вкара най-много точки - 24, с добър процент за 2 точки - 13-8 и 3-2 от тройката. Мартин утов завърши с 15 точки и 8 борби, Пламен Дончев реализира 13 точки, но от него треньорите очакват още, Огнян Коцев също е с добри показатели - 10 точки и 7 борби, Венци Стоев е с 8 точки, Преслав Петков - със 7.

Утре е последният и решителен мач на "Балкан" за еентуалното му влизане в четворката. За целта трябва да победи задължително силния тим на "Левски", който е без загуба досега. Срещата е от 18.00 часа.

В другата група А отборът на Сити Юнивърсити от Правец записа днес третата си загуба. Момчетата на треньора Иван Коцев бяха надиграни от столичния "Шампион 2006" с 85-63. В дербито на групата в един добър мач "Овергаз" победи водения от Данчо Колев тим на Лукойл Академик със 74-61.