Балкан записа безпроблемна 15-а победа в редовния сезон на НБЛ. Като домакини баскетболистите на Небойша Видич се наложиха над Ямбол с резултат 94:70 в мач от 24-ия кръг. Ботевградчани със сигурност ще завършат на второ или трето място, като до момента са с актив 15-7, а Берое е с 15-5 и два мача по-малко към момента. Ямболии пък са седми с актив 8-13. В следващия кръг Балкан гостува на Черно море Тича, а Ямбол посреща Берое.


Силно начало на мача изведе Балкан напред и тимът не погледна назад до края. Разликата стана двуцифрена още през първата част, но в края ѝ гостите я намалиха до шест точки. Още във втората минута от мача контузия на коляното и не се върна в игра до края. Серия от 18:2 за начало на втория период изведе домакините с 20 напред, като този аванс се запази до почивката за 54:34. Равностойна трета четвърт запази комфортната преднина на домакините, а след като спечели последната, Балкан стигна до категоричния успех.


Всички в състава на победителите влязоха в игра и с изключение на един се разписаха в мача. 16 точки и 4 асистенции записа Венцислав Петков, а по 12 отбелязаха Микейл Хопкинс (9 борби), Александър Гаврилович (7 борби) и ЛаМаркъс Рийд (6 борби, 5 асистенции). С 10 точки се отчете Димитър Димитров.


За Ямбол Айзея Уилямс беше най-резултатен с 15 точки, 14 плюс 12 борби регистрира ЛаРон Смит, а 12 вкара Евгени Иванов.