35-годишна британка отслабна с повече от 25 кг след като се подложи на 5 сеанса хипноза, съобщиха в. Дейли телеграф" и в. "Дейли мейл".

Майката на три деца Марион Корнс от Уинстън, Мърсисайд, платила за лечението 780 британски лири. То било проведено в клиника "Елит" в испанския курорт Марбела.

По време на сеансите хипнотизаторът подробно описвал всяка стъпка на хипотетична операция на стомаха, сякаш двамата се намирали в операционна зала. Специални аромати, разпръсквани в кабинета на хипнотерапевта, създавали илюзията, че пациентката и лекарят са в болница.

Пациентката била хипнотизирана и убедена, че й е поставен специален стомашен пръстен. В резултат на хипнотерапията Марион повярвала, че след хирургичната операция стомахът й се е свил до размера на топка за голф. Сега жената яде съвсем малки количества храна.

"Странно е, но си спомням всеки момент от "процедурата", от въвеждането ми в операционната, звъна на хирургичния скалпел и дори мириса на анестезията", разказва дамата.

Британката пристъпила към лечението, след като телесното й тегло достигнало над 97 кг. Четири месеца след хипнозата тя тежи около 72 кг. Размерът на дрехите й от 22 преди лечението сега е 14. БТА