Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Уникално средство за отслабване откриха американски учени

Уникално средство за отслабване откриха американски учени

Скорошно американско проучване показа, че традиционната мексиканска напитка, а именно текилата може да бъде използвана като лек срещу диабета и затлъстяването.


Ключът към лековитите свойства на това питие се крие в  растението, от което се произвежда, а именно американска агава.


В Америка повече от 20 милиона души страдат от диабет тип 2 и голяма част от тях се борят и срещу затлъстяването. Агавата съдържа съставки, които се наричат "агавини“ и са естествени захари, които са несмилаеми и може да се считат за диетични фибри.


В резултат на това, те не остават в кръвта, както се случва с глюкозата. Напротив те регулират кръвната захар. Освен това те са нискокалорични и помагат на възпроизводството на хормона GLP-1 в тялото, а той е много важен за тези, които искат да отслабнат, защото той ни кара да се чувстваме сити и ако е в норма, то и ние ще ядем по-малко.


В комбинация със здравословна храна и редовни упражнения, текилата може да ви бъде много полезна в отслабването. Изследването било проведено върху мишки, като учените искали да разберат как ще им подействат агавите, аспартамът, фруктозата и захарозата.


Резултатите показват, че мишките, на които приели агавини имали по-слаб апетит и имали по-ниски нива на кръвна захар от тези, на които им били дадени друг вид захари.


Освен това агавините спомагат и устната бактерия, и храносмилателната система, а добрият баланс на бактериите е много важен за цялостното ни здраве.


Разбира се, прекомерната употреба на какъвто и да било алкохол не е никак желателна, но в името на добрия си външен вид и доброто настроение, можете да "ударите“ няколко шота текила.


Можете да я консумирате и по време на вечеря, тя ще ви помогне да усвоите храната по-лесно и ще нормализира нивото на кръвната захар. По този начин намалявате риска от диабет, затлъстяване и други подобни заболявания.Етикети към тази новина:
отслабване лекарствоИзточник: lifestyle.bg
Посещения: 873
Дата: 14.09.2016, 12:10

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com