Момчетата от баскетболния отбор на ОУ "Н. Й. Вапцаров", които в рамките само на десет дни  станаха два пъти шампиони на България,  бяха посрещнати с овации от своите съученици и преподаватели. Те връчиха двете купи и два златни медала на директора  Петя Кочкова, както и красив огромен букет.

И двете си титли възпитаниците на  училището спечелиха в Ямбол. Първата бе на финалите на Ученическите игри за ученици от пети до седми клас с участието на десет отбора от цялата страна. На това състезание отборът бе воден от треньорката и преподавателка в ОУ "Н. Й. Вапцаров" Светла Ралчева.

Втората купа тимът завоюва на финалния турнир на Националната ученическа баскетболна лига, организирана от "Овергаз". Там участниците бяха шест.

За най-добър играч и на двата финални турнира бе определен баскетболистът от отбора на "Вапцаров" Ивко Ивков. Той, заедно с друг негов съотборник . Иван Велчев, бяха избрани в символичната петица на шампионата на "Овергаз"-лигата.

Директорът Петя Кочкова поздрави лично всяко едно от момчетата, донесли този огромен успех за ОУ "Н. Й. Вапцаров". Тя съобщи, всички шампиони ще бъдат наградени пред цялото училище на най-големия български празник - 24 май.