Във връзка с предстоящите избори за Европейски парламент направлението „Младежи за промяна”, работещо към Фондация „Съвременност” и член на международното младежко движение MIJARC Европа стартира кампанията „Младежта днес може да направи Европа утре!”

Около 13 милиона младежи на възраст между 15 и 24 години живеят в селските райони на ЕС. От общо 264 общини в България 231 са определени като селски общини. Те покриват 81% от територията на страната и в тях живее 42% от населението.

Като равноправни европейски граждани младежите от селските райони на Европа очакват от бъдещите членове на Европейския парламент: присъединяване на младежите от селските райони към европейските процеси на развитие; формално и неформално образование в селските райони чрез поддържане на училищата и повишаване признанието на неформалното образование като допълващо формалното; повече възможности за младите хора от селските райони чрез разширяване на качествените услуги и инфраструктура до всички селски райони в Европа; по-висока заетост в селските райони за младежите чрез подкрепа на техните проекти и възможности за развитие на малък и среден бизнес като алтернатива в тези райони; разпространяване на устойчиво екологично земеделие както и подкрепа на бъдещи млади фермери. Тези предложения, както и полезна информация за Европейския парламент и неговата роля, са публикувани в рекламните брошури, които местните представители на MIJARC Европа ще раздават на младите хора по време на предизборната кампания за евровот. Целта е те да дадат своя глас в изборния ден.
Рекламните материали са изготвени в Брюксел.