Футболистът на "Левски" Христо Йовов изгледа целия мач между "Балкан" и "Монтана" от 27 кръг на Западната Б група. Той бе на официалната трибуна и бе дошъл по покана на своя приятел и бивш съотборник Мариян Христов.

Водени от Мариян, футболистите на "Балкан" отложиха празника на гостите за предсрочното им влизане в елита. "Зелените" успяха да завършат наравно, като изравниха в последната минута на редовното време от дузпа. Именно Мариян Христов бе съборен в наказателното поле след изпълнен от Шаламанов ъглов удар и главният рефер Ангелов от Велико Търново посочи бялата точка. Точен от нея бе Иван Редовски, за когото това бе първи гол през пролетния полусезон, след като дълго време се възстановяваше от претърпяна операция.

Преди това - в 68-та минута Харлов от "Монтана" откри резултата. Първият му удар от малкия пенал бе спасен от вратаря Калин Ивчев, но добавката му забоде топката под горната греда. Пет минути преди края на мача Рако Мутафчийски можеше да изравни, но след удара му с глава топката тупна в останалия без трева участък пред вратата на гостите и промени траекторията си.

Атаките на лидера във временното класиране бяха по-скоростни и на два пъти в средата на  второто полувреме пропуски направиха Мирослав Петров, чийто диагонален удар мина покрай гредата, а този на голмйстора на тима Венци Иванов бе спасен от Ивчев. Преди това пък стражът на Монтана отрази силен удар на Димитър Кръстев.

Две бяха най-запомнящите се ситуации през първите 45 минути. В 23-та мин. воле на Кръстьо Иванов от Балкан профуча край страничния стълб. А в 43-та стана и най-красивото положение, когато удар на Мариян Христов с левия крак от трийсетина метра мина на сантиметри от сглобката на двете греди.

Във временното класиране "Балкан" запази шестото си място с актив от 45 точки и голова разлика 31-29, като изостава на една точка от петия "Рилски спортист" и е на пет пред седмия "Пирин" Гоце Делчев.

С равенството у дома си 1-1 срещу "Видима Раковски" "Пирин" Банско пропусна не само да се доближи на 3 точки от "Монтана" три кръга преди края, но и бе изместен от второто място от "Спортист" Своге, който победи вкъщи "Академик" и се изравни по точки с банскалии.