Макар и да играеха повече „за престиж”, както се изрази след срещата треньорът на „Рилски спортист” Самоков, крайният резултат от 1:1 ги зарадва. Те дори и не го очакваха, защото през по-голяма част от срещата се доминираше от „Чавдар” Етрополе.
Този резултат донякъде обърка нашите сметки, защото отборът ни в този момент заслужава поне третото място. Дори се заговори и за бараж, но…така е във футбола.
Това, че футболистите ни се борят за всяка точка по честен и безспорен начин, го доказа решението на съдията вместо дузпа за вратаря, да даде жълт картон „за симулация” на нашия играч.
Червеният картон за капитана на отбора Антон Петров смути за момент играчите ни и само 30 секунди след като той излезе от терена самоковци вкараха изравнителния гол.
Въпреки, че преди мача имахме проблеми със състава поради наказанието на Петър Пезийски и Николай Николов, който е и капитан на тима, както и с контузията на полузащитника Христо Марков, отборът ни се представи много добре. Здравословни проблеми имаха и други играчи.
Головете паднаха в 56-та минута за Етрополе чрез Георги Пашов и в 81-та минута Иван Иванов за Самоков.
В събота на 30 май т.г. отборът ни гостува на „Видима-Раковски” Севлиево. Мачът е от 18:00 часа на стадион „Раковски” в Севлиево.