Sony Ericsson представиха няколко нови модела. Един от най-интересните е камерафонът-моноблок Sony Ericsson K660i с поддръжка на 3G и HSDPA, за който доскоро не се знаеше практически нищо.

Първото, което прави впечатление в телефона, е оптимизацията за работа в Интернет, като според представители на Sony Ericsson той ще бъде най-полезен на хора, които често посещават социални мрежи от типа на MySpace.com, четат спортни резултати и новини.

Sony Ericsson K660i разполага с бутони за бърз достъп с подсветка, които стават достъпни по време на web сърфиране.

Особено интересно е решението вграденият в телефона браузър да работи в хоризонтална (пейзажна) ориентация, като в него е предвиден и курсор от мишка, което значително улеснява навигацията.

Поддържа се постъпково мащабиране на страниците, а също така в телефона е предварително инсталирано приложението Google Maps.

Според прес-рилийза, Sony Ericsson K660i ще бъде пуснат в продажба в първото тримесечие на 2008 година в две разцветки - Lime on White и Wine on Black.

Заедно с него ще се доставя кабелна стереогарнитура, карта с памет Memory Stick Micro M2 с капацитет 256 Мб, кабел за данни, батерия и зарядно. Цената предстои да бъде уточнена.