Дизайнерските постижения на Sony бяха признати за втори път в разстояние на само два месеца. 16 продукта, обхващащи целия диапазон на продуктите на компанията, получиха „червени точки" за продуктов дизайн на Red Dot Award: product design 2009

360-градусовият стъклен високоговорител от висок клас NSA-PF1 бе сред 49-те продукта от над 3000 кандидатури, получили приза "Best of the best". Така той попадна в тясната категория от продукти, обединяващи „дръзки форми, които притежават потенциала да влияят върху продуктовата ни култура в дългосрочен план и да дават насока за бъдещ дизайн."

Дизайнерът на наградения високоговорител Такахиро Цуге, обяснява с какви предизвикателства се е сблъскал от разглеждането на идеите до реализацията им. "С NSA-PF1 имах възможност да се съсредоточа върху подчертаването на техническите му различия. Все пак, при конфигурация, състояща се само от няколко основни елемента, всички те решаващи от функционална гледна точка.

NSA-PF1 е уникална, самостоятелна, eлегантна колона, която съчетава стъкло, кожа и уютно осветление. Тя възпроизвежда музика в 360-градусов диапазон и е едновремменно звуков и визуален център на всяко помещение. В един свят, където тенденцията да се наслаждаваме на музиката самостоятелно набира скорост, NSA-PF1 прокарва нова ценностна система.

Формата е материалното въплъщение на концепцията: един продукт, заобиколен от хора, които слушат музика като на миниконцерт. Приоритетът при проектирането на тази озвучителна система не бе да се предлагат висококачествени характеристики или функции, а да се измисли дизайн, който да бъде използван като предмет от интериора, подходящ за различни декори и типове начин на живот."

Продуктът е достъпен у нас за 11 999 лв.