Новата телевизия за българска музика BG Music Channel направи своята официална премиера с грандиозно парти заедно с артисти, колеги и приятели. В столичен клуб се събраха едни от най-изявените имена на българската музикална сцена и над 500 гости на събитието. Символичната диригентска палка на купона беше поверена на Ивайло Иванов - Играта, който се появи с фрак и папионка.


Голямото откриване започна с видеоклипа на емблематичната песен "Моя страна, моя България" на Емил Димитров. На сцената излязоха някои от най-харесваните поп изпълнители у нас, които забавляваха гостите на събитието цяла вечер.


Концертът откриха БТР, които изсвириха "Защо" и последния си хит "Забравената нежност". На сцената се качиха още Д2, Ангел и Моисей, Мария Илиева, Графа, Любо Киров и още много други от любимите на много тийнейджъри бг изпълнители.


Накрая сцената взривиха дует Ритон с най-големите си хитове, а кулминацията на вечерта беше Васко Найденов, който буквално обра точките и сложи в малкия си джоб всички, които пяха на плейбек преди него.


Изпълнителен директор на новата телевизия е Денис Касъмов, който приветства гостите с: "Добре дошли в дома на музиката".


Програмата на телевизията включва единствено и само българска поп, рок, хип-хоп, R&B, естрадна и клубна музика. Медията обединява в своя ефир стиловото разнообразие на българската музика, като представя и подкрепя, както утвърдени, така и начинаещи артисти.