Тежък инцидент стана на старта на автомобилното рали "Варна", което е кръг от Националния шампионат на затворен маршрут, съобщи агенция "Фокус". Автомобилът на ботевграския пилот Боян Гетов "Фиат Пунто" е бил блъснат отзад от каращ зад него друг състезателен автомобил. В резултат на това "Пунто"-то излялзо от трасето и блъснало трима от зрителите на състезанието.

"Това стана преди спирането на обратния завой - съобщиха за botevgrad.com очевидци на инцидента. - Именно в този участък  на самия обратен завой Боян, който стартира от пета позиция,  бе блъснат отзад от идващата след него "Лада". Пунтото се завъртя, излязе от трасето и от се качи на намираща се в близост платформа за оказване на пътна помощ, върху която били тримата потърпевши. Веднага бе вдигнат червен флаг за спиране на състезанието. Двете линейки доста закъсняха, казаха намиращите се край трасето ботевградчани. Като споменаха, че  и тук, подобно на други автомобилни състезания, организацията в това отношение е на доста ниско ниво.

Тримата потърпевши са били откарани във варненската болница "Света Анна". Най-тежко е състоянието на  36-годишен мъж, съобщават за агенция Фокус от шоковата зала на болницата. Другият пострадал, който е 56-годишен, е с комбинирани травми по главата, тялото и крайниците. 16-годишното момче е в добро състояние, но по думите на служителя в шоколата зала в "Света Анна" е изпаднало в силен шок.

Самият Боян Гетов не е пострадал при инцидента. За разлика от автомобила му, на който засега е установено, че е със счупен заден мост. Неговият "Фиат Пунто" е минал успешно вчерашния технически прелед.