На проведения в събота и неделя край Кюстендил "Осогово 2009" етап от планинския автомобилен шампионат на България пилотът от Ботевград Боян Гетов завърши на трето място в крайното класиране в клас Х2 - до 1600 куб. см. Тренировките ден преди старта започнаха с час закъснение заради изсипалия се пороен дъжд, заради него бе отменен и третият манш.

На другия ден, при сравнително сухото трасе край село Богослов, със своя Фиат Пунто Боян Гетов постигна сумарно трето време от двата манша от всички стартирали в клас Х2 11 автомобила - 6:29.860 мин. Победител в класа стана Антон Тонев с Хонда Сивик с 6:24.730, втори е Цветомир Русев с ВАЗ 2108 - 6:27.230 ин.

Така Боян добави нови 6 точки към актива си за 2009 година. Отборът на ЕФКО Рейсинг, чийто член е и Боян Гетов, зае първо място в отборното класиране. За ЕФКО Рейсинг се състезават още ихомир Златков с Форд Ескорт Косуърт в клас Х4, Костадин Щерев със Сумару Импреза също в Х4, Стефан Драганов с ВАЗ 21074 и Иван Атанасов с Хонда
CRX в клас Х2.

На състезанието, предхождащо това в Кюстендил - планинското "Узана 2009", се появиха огромни проблеми в скоростната кутия на двигателя. Наложи се генерален ремонт, който с усърден труд на механиците и на фирма Барези 1 бе завършен навреме за планинското изкачване в Кюстендил.

След инцидента, който се случи на ралито във Варна през май, автомобилът Фиат Пунто е с коренно променен дизайн. Намериха се и още спонсори.

След всички състезания от началото на сезона Боян Гетов е на трето място в генералните класирания в своя клас х2 до както при планинските изкачвания, така и на пистовите състезания.