Селекционерът на българския национален отбор Станимир Стоилов заяви, че много добре осъзнава отговорността, която тегне върху него и всички футболисти, които е повикал за решителната световна квалификация срещу Ейре тази събота. Според Мъри, освен че задължително трябва да победи, отборът трябва да покаже и добра игра, с която да защити името на България.

"Предстои ни изключително важна квалификация. Осъзнаваме отговорността и тежестта, която носим. Така си поставихме нещата, че нямаме право на грешки. Всеки мач оттук - нататък е финал. Надявам се с едно добро представяне да победим и да зарадваме хората на стадиона и всички българи. Знаете моето верую - освен победата, искам и качествена игра. Трябва да израстваме с всеки изминал мач. Да си извоюваме име и уважение. Привърженик съм на качеството. Най-важното е българският народ да види отбор, който може да се бори за класиране, заслужава да носи националната фланелка и да защити името на България", каза Стоилов.

Специалистът коментира и формата на контузенитe Димитър Рангелов и Станислав Ангелов. "Двамата вече трябва да са в България, като щом дойдат в Бояна ще бъдат прегледани от лекарския ни щаб. Мисля, че за Рангелов ще е трудно да се възстанови за мача. Все пак той не е тренирал с топка от три седмици. За Ангелов има известна надежда. Ако Рангелов окончателно отпадне, ще викна Венков на негово място. Защо защитник за нападател? Защото формата вчера на Йордан Тодоров не ми хареса на този пост, а и имам петима нападатели, от които един така или иначе ще отпадне. Четирима в атака за достатъчни", каза Мъри.

Стоилов каза няколко думи и за двамата нападатели на Манчестър Сити Мартин Петров и Валери Божинов. "Вижда се, че Мартин не е в оптимална форма. Ще говоря с него и ще се съобразим с нуждата на отбора. При Божинов ситуацията е по-добре. Той се е потрудил да изглежда в добро състояние - сподели Стоилов, който допълни, че проблемен пост продължава да бъде левият защитник. - Нормално е да претърпим промени от първия мач в Ирландия. Сега ще търсим повече разигравания. Ще се съобразим с новата двойка нападатели. Не мисля, че ще има изненади в този двубой с Ейре. Не съм решил кого да пусна в лявата зона на защитата. Нямаме типичен ляв бранител. В тази зона може да действа и Илиян Стоянов. Все още се двоумя за един - два поста за титулярния състав. Мачът в София в събота ще е по-тежък от този в Дъблин", призна още Мъри.

Бившият треньор на Левски коментира и вчерашната победа на неговия Литекс над ЦСКА, която направи Левски шампион за 26-ти път. "Никой не трябва да благодари на никого. Литекс игра за своята чест и победи", лаконичен бе селекционерът.