Георги Близнашки нарече "тъжна история" острите дебати на партийния пленум около кандидатурата на коалиционния им партньор Цветелин Кънчев (Дон Цеци), лидер на Евророма, осъждан за изнудване и побой.
На него му бе търсено избираемо място в червените листи в Пазарджик, Плевен, София -област и Стара Загора. Според последното решение от четвъртък Кънчев и партията му няма да се явят с БСП на вота. 
Доста странни фигури се появиха в листите за 41-во Народно събрание от обкръжението на лидера на БСП Сергей Станишев, коментира още Близнашки. Той отбеляза, че такъв е случаят с Антон Кутев, нежелан дори за общински съветник в София, който се е оказал водач на листата в Силистра.
Близнашки коментира, че Цветелин Кънчев носи много гласове, но е твърде "обременен като персона” и става дума за "тежък морален избор".
Поне Националният съвет на БСП остана на висотата на положението и пожела партия Евророма да излъчи друг свой представител за участие в националния вот, каза Близнашки
По думите на Близнашки има доста неща, които може да се коментират, но в навечерието на избори каквото и да се каже, се възприема като отслабване на позициите. Ето защо, според депутата, големият дебат за БСП ще започне след изборите.
"Ако се наблюдават някои тенденции, например това, което се случи в Бургас – избирателния район на министър-председателя, очевидно, че става дума за тенденции, които предполагат много откровен разговор за това, което се случва”, каза Близнашки, цитиран от агенция Медиапул.