Спряно е движението от Околовръстния път на София към Симеоново. Закъсали са три ТИР-а, съобщават от "Гражданска защита".

Заради непочистените пътни артерии има закъсали камиони и автомобили в района на Владая, пътя към Копитото и в района на Симеоново и Железница. Това е предизвикало задръствания.

Частично е нарушено електроподаването в Симеоново и Горна Баня.

От сутринта е затворен за движение на моторни превозни средства пътя Княжево-Владая в посока към Перник, съобщи пресцентърът на МВР. Тежкотоварен камион е препречил движението в двете посоки, след като се е завъртял на пътното платно. Причината за произшествието на товарния камион са несъобразените със зимния сезон гуми - стари и износени, според съобщението на пресцентъра на МВР. Взети са мерки за изтеглянето на камиона от пътното платно.

Несъобразени с пътната обстановка и зимните условия гуми са причината, довела до закъсването на 10 тежкотоварни камиони и леки автомобили по автомагистрала "Тракия". Последователно те са се завъртели на платното и в момента се вземат мерки за тяхното изтегляне оттам.

Автомагистрала "Тракия" е затворена за движение в двете посоки от изхода на София до Пазарджишкия регион.