Английският шампион Манчестър Юнайтед прие рекордна оферта на стойност 80 милиона паунда от Реал (Мадрид) за Кристиано Роналдо, съобщи официалният сайт на "червените дяволи".

В съобщението се казва, че клубът се е съобразил с личното желание на португалеца да напусне "Олд Трафорд", поради което му е позволил да преговаря с "Кралският клуб".

Испанският гранд преследва Роналдо от вече две години, а самият футболист неведнъж намекна с времето, че мечтае да облече бялата фланелка. Особено силна беше офанзивата на Реал (М) през изминалото лято, но опитите на тогавашния президент Рамон Калдерон удариха на камък. Още тогава обаче се заговори за уговорка между двата клуба, според която португалецът ще премине на "Сантяго Бернабеу" през настоящия трансферен прозорец, както и е вероятно да се случи.

Ако трансферът се осъществи, това ще бъде втори колосален трансфер на новия бос на "Белият балет" Флорентино Перес в рамките на едва една седмица, след като вече бе финализирана сделката за звездата на Милан - Рикардо Кака.

Оферта от 80 милиона паунда (94 милиона евро) ще направи португалеца най-скъпия футболист в историята на футбола, задминавайки в класацията друг "галактико" на Перес - легендарния французин Зинедин Зидан, който премина на "Бернабеу" от Ювентус за сумата от 73 милиона евро през лятото на 2001 г.