Реал Мадрид не се забави много с намирането на нов старши треньор. Испанците назначиха на поста Чус Матео, анонсираха официално по-рано през деня от клуба. Мадридчани и испанецът си стиснаха ръцете за следващите две години. Той замени Пабло Ласо, който бе освободен от треньорското място преди по-малко от 24 часа заради медицински причини, свързани с неговото състояние. Новият наставник на „белите“ бе фаворит за смяна на опитния специалист начело на отбора.


Матео познава отлично обстановката в редиците на тима от Мадрид, тъй като бе в ролята на асистент през предходните осем сезона, но в края на миналия се наложи да замести временно Ласо, тъй като последният претърпя миокарден инфаркт в началото на юни. Под негово ръководство „лос бланкос“ триумфираха със златото в Лига Ендеса. Преди това той помогна за спечелването на среброто в Евролигата и в турнира за Купата на Краля, както и за Суперкупата на Испания.


 Срещу името на новия треньор на Реал личат два трофея в Евролигата. На сметката си има още четири златни отличия в испанския елит, пет Купи на Краля и четири Суперкупи на Испания. Може да се похвали и  Междуконтиненталната купа.


 Досега 53-годишният специалист е водил още местните Сарагоса и Уникаха Малага, както и китайския Шанси.