Ръководството на Евроинс Черно море ще вдигне с по $ 10 000 годишните заплати на чуждестранните си звезди Кори Макинтош и Атила Сантош. Това обаче не е просто плод на изключителна щедрост от страна на президента на клуба Асен Христов. Наложително е, тъй като възнаграждението на американеца и бразилеца през втората им година от договорите с тима, е по-високо от наскоро завършилата.

Макинтош и Сантош имат 2-годишни контракти с моряците. В първия си сезон във Варна те прибираха не лоши пари като за новобранци в професионалния баскетбол в Европа - точно $ 35 000 за 10 месеца с екипа на Черно море. В документите между двете страни обаче пише, че от втората състезателна година Кори и Атила ще имат право на заплата с $ 10 000 по-висока. Това означава, че ще се облажат с по $ 45 000 ако наистина останат в отбора. Договорите на двамата с клуба са правени миналото лято. Тогава Макинтош и Сантош бяха препоръчани на Черно море от мениджърската агенция на Лучано Капикьони - "Интерперформансис". Ръководството на варненци пробва легионерите и ги одобри. Днес обаче "Интерперформансис" държи правата само на Сантош, а Макинтош понеже се помисли за много велик още по Нова година, реши да разтрогне и да опита късмета си с друг импресарио. Той му обещал бляскава кариера в Испания.

Веднага след края на сезона в НБЛ шефовете на моряците обявиха, че задържат чужденците и са доволни от услугите им. Сантош бе невероятен в третия и четвъртия мач от финалната серия срещу Лукойл Академик, Макинтош игра на приливи и отливи, предимно егоестично, но не и отговорно към съотборниците си. Черно море осмисли сезона като отстрани Левски и се класира за финал със студентите. Там стори подвиг и ги победи в третия двубой пред своя публика в морската столица, но силите не стигнаха за пълен обрат в серията и така варненци останаха със среброто.