Републиканските пътища са проходими при зимни условия. В по-голямата част от страната пътните настилки са мокри, а по високите части и заледени, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти.

Слаб сняг превалява в Софийско и Добричко. Видимостта навсякъде е добра. Затворени са проходите Твърдица - Елена; Етрополе - Златица; проходът на "Републиката"; Троян - Кърнаре и Дюлински.

Затворени са пътищата: Огняново - Исперихово; Етрополе - Тетевен между Ямна и Черни Вит; Чибаовци - Свидня; Царски извор - Горски горен Тръмбеш; Шипково - Рибарица; Карлово - Пирдоп.

Затворен за товарни автомобили е пътят Вехтово - Друмево, Стамболийски - Цалапица вече е отворен. Отворен е и пътят Княжево - Владая в посока от София към Перник , само за леки автомобили и автобуси.

Отворена е АМ "Тракия" от изхода на София до Пазарджик. Магистралата е почистена и движението е нормализирано. Нормализирано е движението само за леки автомобили и едноосни товарни автомобили по пътя Благоевград - Симитли - Предела.

Товарните с ремаркета и полуремаркета изчакват на Предела. Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Рожен, Пампорово, Превала и по пътя Батак -Доспат.

Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан и Шипка и по пътищата: Сливен - Ичера и Сливен - Стара река.

Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Велинград - Сърница. Опасност от свлачища има по пътя Асеновград - Смолян, Смолян - Мадан, Смолян - Девин - Кричим, Искърското и Кресненско дефиле, а от падащи камъни на прохода Троян - Кърнаре.