Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в страната са сухи. По високите и усойни места има заледени участъци, които се опесъчават, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти.

Поради мъгла е намалена видимостта от 30м. до 50 м. в района на Ихтиман, Ловеч и Котел; до 100 м. в района на Дебелец; до 150 м. в района на АМ"Тракия", Севлиево, Средец и по поречието на р.Струма и до 250 м. в района на Чирпан, Елена и Раднево. Във връзка със студентския празник се очаква увеличение трафика в районите на планинските и морски курорти. СБА препоръчва на водачите да шофират внимателно и не карат след употреба на алкохол.

Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена; Етрополе - Златица; Върбишки - затворен. Трудно проходим е Котел - Омуртаг. Затворени са пътищата Огняново - Исперихово; Етрополе - Тетевен между Ямна и Черни Вит; Чибаовци - Свидня; Царски извор - Горски горен Тръмбеш; Летница - Горско Сливово. Затворен за товарни автомобили е Вехтово - Друмево.

Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и по пътя Батак - Доспат. Товарните автомобили трябва да са с вериги без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово - Юндола и Велинград - Сърница.

Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Шипка и Петрохан. Вчера поради ремонт на мост е затворен пътят Дреновец-Белоградчик.

В село Дреновец има обходен маршрут.По време на ремонта се забранява движението на тежкотоварни автомобили с дължина над 15 м. За тях обходът е Ружинци-Димово-Дунавци-Арчар.
Опасност от падащи камъни има по пътя София - Самоков, Искърското и Кресненско дефилета.