Ръководството на носителя на купата в Балканската лига - Рилски спортист финализара ценна сделка днес по обяд. Шефовете успяха да удължат договора на един от най-стабилните си баскетболисти през миналия сезон - този на Богдан Боев. 26-годишният гард официално сложи подписа си под нов контракт, който бетонира позициите му в клуба поне до следващото лято. Има и клауза, според която договорът може автоматично да се продължи с още година при добро желание и от двете страни.

196-сантиметровият Боев е сред най-полезните и атрактивни играчи в България. Той премина в Рилски спортист преди началото на сезон 2008/2009 и бързо намери своето важно място в състава на македонския треньор Александър Тодоров. Преди това Боев носеше екипа на друг тим от елита у нас - Евроинс Черно море. При моряците Богдан прекара период от 3 години - 2003-2008, а интересното е, че преди това той отново бе в Самоков за състезателната 2003-2004-а. Кариерата му в професионалния баскетбол обаче датира от 2000 г., когато е сред имената в Компакт Димитровград. И в това няма нищо случайно, защото дълги години там пък основна фигура бе по-големият му брат - Светослав Боев. Крилото бе сред най-проверените и доказани бойци на Петко Маринов от силния етап на димитровградчани в България и финансовия им просперитет по времето на бизнесмена Иван Евлогиев.

Богдан Боев е първият официално представен за сигурен българин в редиците на Рилски спортист. Сред чужденците с договори за следващия сезон са американецът Травис Питърсън, който преподписа по Нова година и сърбинът Драгослав Папич, който има 2-годишен контракт с клуба. Неясна остава съдбата на Иван Лилов, заради желанието му да опита късмета си в чужбина това лято.