Microsoft планира да изненада корпоративните клиенти с нов продукт за защита на ИТ инфраструктурата, известен с кодовото име Sterling.
Софтуерът ще се появи към края на 2009 година и ще позволи на компаниите да управляват сигурността на своите системи от едно място, съобщи българският офис на Microsoft.
Освен защита от зловреден код, Sterling ще предложи пълен набор от функционалности и продукти за повишаване на сигурността, като политики, операционни системи, защитни стени и други.
Междувременно, Microsoft съобщи, че Windows Live OneCare е определен за най-добър антивирусен софтуер от AV-comparatives, след провеждане на тест за защита от зловреден код. В резултатите за месец май продукът е получил най-високата оценка за антивирусен софтуер - Advanced +.
Windows Live OneCare споделя един и същи енджин с Microsoft Forefront Client Security - решение за защита от зловреден код на работни станции и сървъри. С този продукт Microsoft достига най-високото ниво на проактивна защита.
Целта на проведения тест е била проверка именно на проактивната защита, която продуктът предоставя, без да са налице обновени дефиниции. По този начин се сравнява нивото на откриване на зловреден код, който не е бил идентифициран до момента.
Идеята е, че по този начин се оценява проактивната защита от нови вируси, защото все по-често атаките се провеждат в рамките на няколко часа. Това е и времето, необходимо на компаниите да разпространят дефинициите за зловреден код. Точно в този период от време компютрите на клиентите са най-уязвими, затова и проактивната защита има все по-ключова роля.
Windows Live OneCare е продукт, който Microsoft спира да продава от края на месец юни, след което той ще бъде предоставян безплатно на крайни потребители под новото кодово име Morro. Решението ще съдържа същия енджин, заел първо място в класацията на AV-comparatives.