Синдикалният лидер на ЕПИК Мирослав Миков и Здравчо Здравчев – председател на Националната федерация “Техническа индустрия, наука, информатика” към КТ “Подкрепа” отново получиха покана за участие в конференция на Европейската федерация на металоработниците, която ще се проведе на 28, 29 и 30 юни в Букурещ.

Конференцията е продължение на форума в Загреб, където Здравчев и Миков информираха европейските си колеги за редица нарушения на трудовото законодателство в завод ЕПИК. Сега от Европейската федерация на металоработниците проявават интерес дали социалният диалог между работодателя и синдикатите е възстановен.

Да припомним, че в началото на май, в присъствието на европейския синдикалист Тони Мърфи, синдикалната организация и ръководството на ЕПИК подписаха меморандум от няколко точки. Една от тях бе до 19 юни да бъде осигурено подходящо помещение за дейността на синдикатите в завода. Обещанието е изпълнено вчера – научи наш репортер. Ръководството на синдикалната организация ще продължава да настоява да се изплатят полагащите се суми на работниците, съгласно утвърдените вътрешно фирмени актове.