21-годишният Павел Тасков, който вчера бе задържан за убийството на майка си и сестра си, остава в ареста с прокурорска мярка за задържане под стража за 72-часа. Най-вероятно в сряда съдът ще решава каква ще е мярката му за неотклонение след това. Според информацията до момента след скандал за пари, получени от продажбата на апартамент, Павел първо е убил 50-годишната си майка, а няколко часа след това и 25-годишната си сестра.

21-годишният Павел Тасков бе задържан от полицията в София, докато се опитваше да напъха трупа на 50-годишната си майка в лек автомобил. По-късно при ареста младежът е признал на полицаите, че освен майка си е убил по особено жесток начин и сестра си, която се намира в апартамента, в който семейството е живеело, в блок 371 в столичния квартал „Младост" 3. При огледа в жилището полицаите са открили трупа на 25-годишната сестра на Павел Ралица.

Павел Тасков е признал пред разследващите полицаи, че от четири дни не е ял и спал и е бил само на амфетамини.

Полицаите предполагат, че най-вероятната причина за жестокото двойно убийство е скандал в семейството за пари, придобити от продажба на апартамент.

Дарик научи, че преди около седмица семейството на Павел Тасков е продало жилище, което се намира в друг столичен квартал.

За момента няма информация за самоличността на бащата на 21-годишното момче. Знае се, че той не живее със семейството си отдавна и в момента адресната му регистрация е в столичния квартал „Люлин".