Преди минути в редакцията на сайта получихме обръщение от ръководството на "Елаците-МЕД" АД, с което уведомяват обществеността в гр. Етрополе за причините, поради които не са съгласни да участват в предварително уговорения дебат.

Публикуваме текста на съобщението без редакционна намеса. Както винаги, коментара оставяме на Вас.

 

 СЪОБЩЕНИЕ

ДО: Гражданите на Етрополе
ДО: Работниците и служителите на „Елаците – Мед” АД
ДО: Общински съветници община Етрополе
ДО: Кмета на община Етрополе
ДО: Кметовете на общините: Мирково, Чавдар, Златица,
       Челопеч



УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

На 19.06.2009г. получихме покана за публичен диспут от група общински съветници от Община Етрополе с предмет „Бъдещо развитие на община Етрополе и рудник „Елаците – Мед” АД и възможности за бъдещо сътрудничество”.

    Като отговорна компания, и отчитайки важността на устойчивото развитие на „Елаците – Мед” и община Етрополе, приехме поканата.

    От 22.06.2009г. неколкократно предлагахме на Кмета на Етрополе и групата общински съветници регламент за провеждане на диспута, отчитайки факта, че в него следва да участват всички общини, имащи отношение към дейността на „Елаците – Мед” АД.

    Тъй като до определеното от нас време, 14:00 днес, не получихме отговор или предложения за регламент, считаме, че по вина на другата страна, диспутът не може да се проведе.

    Осъзнавайки, че се намираме в предизборна кампания и провеждайки фирмената политика – позиция на политически неутралитет, ние заявяваме:

1.    Съжаляваме, но насрочената за днес, 24.06.2009г. в читалище „Г. Пенев” Етрополе дискусия не може да се проведе.
2.    Заявяваме готовност веднага след изборите на 05.07.2009г.  да участваме на диспут по горната тема, като каним общинските съветници от Етрополе, Кмета на Етрополе и кметовете на общини Мирково, Чавдар, Златица и Челопеч

Съвет на Директорите на
„Елаците – Мед” АД

Председател – Цоло Вутов

Изпълнителен Директор – Добри Цветков