Полицаи във Видин нахлуха в дома на семейство, набиха и арестуваха мъж и жена заради грешна информация - това разказа пред Дарик Юли Петров - жител на крайдунавския град, свидетел на случилото се. От полицията във Видин потвърдиха, че са влезли в къща на грешен адрес, но категорично отрекоха да са удряли живеещите в дома.

След получен сигнал за масово сбиване на около 30-40 души полицията във Видин започнала да издирва един от участниците в боя, за когото се знае, че е избягал с лек автомобил. Полицаите видели леката кола марка „Рено", спряна пред къща на булевард „Панония" в града, и решили да щурмуват къщата.

Юли Петров, свидетел и потърпевш, разказа: „Маскирани хора дойдоха. Започнах да крещя кои са, какви са, но никой не се представи. Разбиха външната врата, през това време беше разбита и другата врата. Чух, че си говорят, че са объркали къщата. Други двама прескочиха оградата и отидоха при съседа ми на първия етаж, на когото разбиха входната врата, нанесоха побой на него и съпругата му, заключиха ги с белезници и им крещяха. Моят съсед се казва Веселин Иванов и е на 60 години. След 10-15 минути исках да отида на булеварда, за да видя какво става. Децата ми, съпругата ми се притесниха, защото то стана около 22 часа. Накрая се оказа, че е било грешка на адресите".

От Областната дирекция на полицията във Видин заявиха пред Дарик, че няма данни хора да са бити по време на акцията.

Според Лора Стефанова - говорител на видинската полиция - грешката е станала, тъй като автомобилът на издирваното лице е бил паркиран пред къщата на Веселин Иванов и Юли Петров. Пред Дарик Петров заяви, че смята да подаде жалба срещу действията на полицаите.