Публикуваме поздравителния адрес от кмета Иван Гавалюгов до културните и просветните дейци, и до жителите на Община Ботевград:


ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС


УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,


Поздравявам Ви по случай 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! 


Днес отваряме съкровищницата, в която се съхраняват най-непреходните ценности за народа ни, завещани от светите братя Кирил и Методий! Празнуваме величието на писмеността, книжовността, словото и духовното просвещение. Ценности, които във вековете са изградили основите на нашето общество, а днес продължават да допринасят за развитието му и да ни сплотяват.  


Всички Вие – учители, културни и просветни дейци, неуморно се стремите да разпалвате пламъка на познанието у нашите деца, които гордо ще го пренесат към следващите поколения, за да пребъде българщината!


Пожелавам Ви в професионалния си и житейски път да бъдете съпътствани от вдъхновение, жажда за знания и успехи, които да поддържат вярата Ви в смисъла на всичко, което правите в името на обществения просперитет. 


Укрепвайте българския дух и бъдете горди, че сте част от пъстрата национална шевица, формираща многообразния културен и духовен живот в община Ботевград!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


С уважение,


ИВАН ГАВАЛЮГОВ 


Кмет на Община Ботевград


24.05.2024 г.