Днес до етрополската секция на сайта ни беше изпратено обръщението на ръководството на БСП-Етрополе, касаещо дебата „Етрополе - „Елаците-Мед” АД, което публикуваме дословно:
Във връзка с несъстоялия се публичен дебат между ръководството на „Елаците-Mед”АД и общинските съветници от „Средна европейска класа” и „ГЕРБ”
ЗАЯВЯВАМЕ:
Бъдещето на рудник „Елаците” не може да бъде заложник в предизборната кампания на водача на листата на партия „ГЕРБ” и подкрепяме отказа от участие в дебат, който е без регламент и без присъствие на всички засегнати страни, в това число и всички съветници от Общински съвет Етрополе. Липсата на покана за участие към общинските съветници от другите политически партии показва нежелание и страх да бъде чуто друго мнение.
Всички граждани на община Етрополе вече виждат, че има целенасочена кампания срещу съществуването на „Елаците-Mед”АД, което е изключително пагубно за бъдещето на Етрополе. Зад всяко от работните места, заплашени от закриване, стоят множество човешки съдби и семейни трагедии!
ПРОТЕСТИРАМЕ:
срещу силовите методи от страна на общинското ръководство за налагане на позиция, облагодетелстваща само едната страна. Единственото възможно съвместно бъдеще на Община Етрополе и „Елаците-Mед”АД може да се базира само върху честния диалог и взаимните интереси.
На многократните покани от страна на „Елаците-Mед”АД за осъществяване на съвместни проекти за благоустрояването на град Етрополе общинското ръководство отговаряше отрицателно и несериозно, а сега се опитват същите да ни убеждават, че „Елаците-Mед”АД не правят нищо за града, но насила хубост не става.
Вярваме в необходимостта, след изборите, всички да седнат на масата на преговорите, с предварително условие за взаимно уважение и разбиране, за постигане на най-важната цел – да се запазят работните места, интересите на града и да не се допусне обезлюдяването на Етрополе. 
От Ръководството на БСП - Етрополе