Момчетата на Балкан постигнаха победа и във втория си мач от финалите на държавното първенство по баскетбол до 14 години. Днес те се наложиха над "Рилски спортист" Самоков с 22 точки разлика - 73-51.

Цяло първо полувреме играчите и от двете петици на "Балкан" изопнаха нервите на своя треньор Михаил Михайлов. Въпреки че все пак имаха аванс - 17-9 след първата и 34-27 след втората, играта им, особено в защита, не бе на нивото от първия мач вчера срещу "Шумен".

В третата четвъртина обаче се разиграха и позволиха на своите съперници да отбележат само 9 точки и преди последната част дръпнаха с 59-36. До края мачът се доиграваше, двамата треньори пуснаха резервите за крайното 73-51 за Балкан.

Александър Везенков направи дабъл-дабъл, като за 21 минути вкара 18 точки и взе 14 борби. С 15 точки е Диан Христов, с 9 - Николай Маринов.

От момчетата на треньора Боби Трифонов единствен с двуцифрен точков актив е Калоян Иванов. Трима са с по 9 точки, като с уменията си се понрави Александър Герин, внук на известния баскетболист и скиор от града под Боровец Сашо Герин.

Утре от 18.00 ч. "зелените" ще се изправят срещу доста сериозен съперник - Берое Стара Загора. През април "Балкан" отстрани в два мача старозагорци в четвъртфинала за Купата на България, но загуби първата среща като гост.