Всекидневният секс подобрява качеството на спермата и може да увеличи шансовете на жените да забременеят, показва ново проучване. В изследване за проблемите на репродуктивността при мъжете било установено, че всекидневната еякулация в продължение на седмица намалява увреждането на ДНК при взети от спермата проби. Австралийски учен, който говори на конференция за репродуктивността, заяви, че обикновено двойките са съветвани да правят секс два-три пъти в седмицата.

Първите резултати отизследването вече показали обещаващи резултати. Изследвани са 11 мъже и вече все по-ясно се очертава положителното влияние за спермата. Д-р Дейвид Грийнинг заяви пред делегатите на конференцията на Европейското общество за човешка репродукция и ембриология, че осем на всеки десет мъже, участвали в проучването, показали 12% намаляване на увреждането на ДНК на спермата след седем дни.

Въпреки че било установено чувствително намаляване на количеството на спермата - от 180 милиона на 79 милиона за една седмица, мъжете продължавали да бъдат в нормата на "плодовитостта". Необходимо е да се извършат допълнителни тестове, за да се установи дали всекидневният секс за мъже без проблеми с възпроизводството има същия положителен ефект, но д-р Грийнинг смята, че това вероятно е така.

Той обаче предупреждава, че всекидневният секс дълго време, например две седмици, може да намали прекалено много количеството на спермата, съобщава БГНЕС.