Когато се замислите за секс, думите мокро, хлъзгаво и горещо се настаняват във вашето съзнание, особено, когато става дума за това да правите секс във водата.

Все пак, водният секс не е толкова лесен за изпълнение като скачането в басейна или плуването в него. Той е опасен поради много причини. Да правиш секс под водата, или "подводен" секс, просто не е добра идея, особено за жените.

Ето и някои начини да се намокрите и да се развихрите, без да ви се налага да се потапяте под водата. Докато правите секс във водата, преживяването наистина е доста забавно, но все пак се замислете за безопасния секс.

За нещастие, ако смятате да използвате презерватив, трябва да знаете, че водата и презервативите не вървят ръка за ръка. Горещата вода и химикалите(като хлора) най-вероятно засягат издръжливостта на презерватива, така че не разчитайте на този вид защита. Другият проблем е голямата вероятност презервативът да се изхлузи. Това може да се окаже не само изнервящо, но и мъчително за всички участници, отбелязва БГНЕС.

Добро решение е да имате няколко презерватива под ръка, ако сте решили да практикувате секс във водата.

Сигурно смятате, че с всичката тази вода наоколо, нямате нужда от допълнителна смазка, но това не е вярно. Водата измива единствено естественото овлажняване от тялото на жената, което може да доведе до не толкова приятен секс. Най-добре е да използвате силиконов лубрикант, който не се измива от водата и ще направи проникването много по-комфортно и за двамата партньори.