Турнирът по стрийтбол, проведен в събота на площадките пред спортната зала и който бе организиран от партия ГЕРБ, премина при изключително голям интерес. Освен 30-те тройки, разделени в две възрастови групи, бяха дошли почти още толкова хора, предимно любители на баскетбола.

Преди полуфиналните двубои се проведоха и атрактивните конкурси за забивки и стрелба от тройката, в които също се включиха немалко участници. Най-добър стрелец от трите точки стана ботевградчанинът Иван Златанов (снимки 7 и 16), който е студент по информатика в София. С най-много точки журито оцени забивката на играча от юношеския тим на Балкан Иван Братанов (снимка 8), но атрактивни бяха изпълненията и на кадета Велислав Йосифов.

Ключова роля в турнира по стрийтбол при по-големите имаха двете тройки, съставени от кадети на "Балкан" и "Сити Юнивърсити. Едната от тях -  Мартин Вутов, Иван Руньов и Иван Владимиров (снимка 2), спечели турнира, като на финала се наложи над трима истински площадкаджии. Именно Теди, Симо и Дани с резерва Братанов събраха много повече аплодисменти и с малко повече късмет можеха и да спечелят състезанието - младоците ги надиграха едва с 15-13, и то в последната атака със стрелба от тройката при 13-13. С големия си хъс се понрави и тройката, водена от съдята по баскетбол Иван Маринов.

След приключване на състезанието главният организатор Данчо Тодоров раздаде пликове с премиите за призьорите - 200 лева за първо място, 150 - за второ и 100 - за третото.