Организираният от БК Балкан турнир по стрийтбол, който се проведе днес на изцяло обновените баскетболни площадки, предизвика огромен интерес както сред участниците, така и сред дошлите да наблюдават срещите от надпреварата. За това допринесе и прекрасното време на септемврийския следобед. Записванията за участие започнаха веднага след обявяването на турнира и днес събра 25 отбора в трите категории - 6 дамски тима, 9 при момчетата под 16 години и 10 отбора при големите. 


Отборите във всяка категория бяха разделени по на две предварителни групи, в които се играеше всеки срещу всеки. Имаше немалко оспорвани мачове, като това важеше най-вече при най-големите, сред които се откроиха четири отбора. Първите два от всяка от двете групи играха на кръст полуфинали. Изключително оспорван бе този между тройката Ценко Наков, Данаил Христов и Георги Христов, които водеха срещу тази на Тодор Колев, Бици и Иван Владимиров с 1 точка разлика, а победният кош вкара от фаул Георги Белята. В другия тройката от Правец на Иван Дамянов победи тази на Божидар Цачев и Георги Тодоров от Ботевград.


 Финалът се очакваше с голямо любопитство, тъй като още в първия мач от предварителната група тройката от Правец спечели убедително срещата си срещу тази на Ценко Наков. Но  с отлични изяви Ценко, Калитката и Белята взеха реванш за това поражение и спечелиха финала с 15-10. Като награда за първото място тримата получиха по една абонаментна карта за всички домакински мачове на мъжкия отбор на Балкан за предстоящия сезон. Заелите второто място пък ще се обзаведат със спортен екип от фирма Красико, който ще бъде изработен на базата на техните размери. За третото място награда топка получиха два отбора, които загубиха полуфиналите. 


Победител при дамите е отборът в състав Карина, Радиана и Нели. На финала те се наложиха с 15-8 над тима от момичетата на столичния клуб Шампион 2006, дошли специално за участие в турнира. При момчетата до 16 години на първо място е тройката Николай Иванов, Костадин Лазаров и Тодор Симеонов. 


Победителите и при дамите, и при момчетата до 16 години също получиха екип от фирма Красико, от която са и официалните екипи на мъжкия отбор на Балкан.