Първият сняг в Етрополе не предизвика трудности по пътищата на общината. Въпреки значителната на места снежна покривка, всички пътища останаха проходими при зимни условия. Единствено се наложи снегопочистване по пътищата за селата Ямна и Бойковец. Късно след обяд в събота бяха почистени бул.„Партизански” в Етрополе, алеите по бул.”Руски” и централната част на града
За почистването на пътя до Ямна отговаря Областно пътно управление, от където е изпратена необходимата техника и пътят е почистен навреме.
Пред новото общинско ръководство се изправя един друг проблем, който изисква бързо разрешаване-кой ще почиства снега и ще опесачава пътищата и улиците в селищата на общината през тази зима. До момента процедура по възлагането на тази вид дейност в общината не е проведена. Това е трябвало да се извърши още в края на лятото, защото с миналогодишните фирми „Пътно поддържане”-София и „Росто”-Етрополе договорите са изтекли на 30 март.
С падането на първия сняг те са се отзовали на искането на общината да продължат дейността си и в началото на този сезон до провеждането на нова процедура за определяне на новите фирмите за почистването на снега.
Нещо повече, те са извършили и опесачаването на пътищата до селата Бойковец, Лопян и Брусен поради появата на заледени участъци след падането на първия сняг