Дълго очакваният сняг най-после заваля и в Етрополе. Оказа се, че за разлика от други години, този път нямаше изненади. Още през септември кметът инж. Богомил Георгиев е издал две заповеди, в едната от които е определил броя и състава на членовете на Щаба за координация и контрол на дейностите през зимата.
Другата заповед съдържа конкретни предписания до „всички ръководители на ведомства, учреждения, фирми, учебни и здравни заведения на територията на Общината” за работата им при зимни условия.
Определени са и фирмите, които ще се грижат за пътищата и улиците на територията на Общината: фирмата „Васмит” ще работи в града, а „Росто” – в селата. Пътят през Ямна и този до Правец са в системата на Републиканската пътна мрежа.
На телефон на Общината 68-200 гражданите могат да подават сигнали, касаещи състоянието на улиците и пътната инфраструктура.
Като отговорник от Общината за зимното поддържане на пътищата и улиците през зимата, инж. Стефан Борисов – заместник-кмет се обръща към посочените в заповедта ръководители да изпълняват стриктно указанията за работа при зимни условия. Като граждани, също сме задължени да почистваме тротоарите и прилежащите към домовете улични и тротоарни пространства. От особено важно значение за безпроблемната работа на фирмите по почистването на снега е личните и обществени превозни средства да се оставят на места, където няма да пречат.
За сега навалелият сняг не създаде кой знае какви проблеми и пътищата са проходими при зимни условия. Електричеството и водоподаването не са спирали. Търговските обекти работят нормално.