Германската верига “Пени маркет” проведе интервюта с кандидатите, подали документи за работа в търговския обект, който предстои да бъде открит в Ботевград. Домакин на срещите между представителите на работодателя и кандидатстващите за обявените позиции бе Дирекция “Бюро по труда”. Интервюиращите не уточниха  колко човека кандидатстват за работа. Те казаха, че ръковдният екип на търговския обект ще се състои от управител и трима заместник управители. Представителите на “Пени маркет” съобщиха, че вече имат предвид конкретни лица за ръководните длъжности, но предстоят още интервюта до утвърждаването на кандидатите. Иначе най-предлаганите работни места по време на днешните събеседвания бяха за касиери и аранжори.

На този етап все още не е ясно кога ще бъде открит магазин “Пени маркет” в Ботевград. Представителите на веригата не се ангажираха с точна дата.

Магазините "Пени маркет" са от типа с отстъпка (дискаунтъри). Те предлагат малък брой асортиментни групи на ниски цени. Веригата е част от REWE, вторият по големина след "Метро" търговски концерн в Германия. Освен "Пени маркет" негова собственост са хипермаркетите "Туум", "Промаркт", австрийската търговска верига "Била" и др.