Българският шампион Левски ще започне похода си към груповата фаза на Шампионската лига срещу Сант Жулия. Тимът от Андора се справи с представителя на Сан Марино Тре Фиори в мач от първия квалификационен кръг и в следващата фаза ще се изправи срещу момчетата на Емил Велев. Първата среща е другата седмица, на 15-ти юли, сряда, на стадион "Георги Аспарухов" в София.

В среща реванш  Сант Жулия и Тре Фиори решиха спора по между си след изпълнение на дузпи, като в редовното време двубоя завърши по същия начин, както и преди седмица в Сан Марино - 1:1. Домакините откриха резултата в 39-ата минута чрез Морейра, а в 82-ата Канареца изравни. Гостите обаче доиграха срещата с човек по-малко, след като в 60-ата минута Симончини получи червен картон и напусна преждевременно терена. При наказателните удари домакините бяха по-точни и с резултат 5:4 се класираха за втория кръг.

Сант Жулия е добре познат отбор у нас, тъй като миналата година игра срещу друг български отбор - Черно море, и бе категорично победен с общ резултат 9:0 в кръг от вече несъществуващия турнир за Купата на УЕФА.

Ако Левски отново се издъни и не успее да премине в третия кръг на надпреварата, то той автоматично ще приключи участието си в Европа. При отпадане в третия квалификационен кръг, "сините" ще могат да пробват късмета си и в турнира Лига Европа (бившата Купа на УЕФА). В случай на успех, левскарите ще се изправят в четвърти последен рунд, като при победа ще влязат в групите на Шампионската лига за втори път в историята си, а при загуба ги чака груповата фаза на втория по сила турнир в Европа - Лига Европа.