И тази седмица не бе взето решение за футболния клуб от Дупница Марек, който е пред угрозата да бъде затрит.Поне феновете на отбора вече спряха да се надяват, че Стефан Милушев ще се завърне начело на Марек като президент, след като се разбра, че той ще помага на втородивизионния отбор от Източна "Б" група Свиленград 1921.

Заедно с него за там замина и треньорът на Марек Румен Стоянов, който бе назначен от Йордан Андреев за последния мач срещу Етър (Велико Търново). Сега надеждите на феновете са вперени към тютюневия бос и бивш шеф на "Булгартабак"-Христо Лачев.

Президентът на Марек Йордан Андреев каза още, че никой все още не се е свързвал с него. Той е на мнение, че единствено общината би се справила с издръжката на отбора, но за сега оттам отказват да дават пари за футбола. Андреев, който каза, че повече няма да даде и лев за Марек, съобщи, че наскоро от общината са му пратили известие да заплати наем за стадион "Бончук", на което той не обърнал внимание и няма намерение да плаща нищо на общината, която за толкова години не е дала нито един лев за отбора.

В града пък все по упорито се говори за това да се започне разлепването на некролози на славния някога Марек, който е малко вероятно да го има през следващата година в професионалния футбол.