Утрешната среща в Дупница между Балкан и Марек изправя един срещу друг седмия срещу деветия във временното класиране. Дупничани изостават от Балкан на 3 точки - те имат 38, събрани от 11 победи, 5 равенства и 11 загуби. Балкан има три точки повече - 41, с 9 победи, цели 14 ремита и само 4 загуби

В редиците на Балкан се завръщат две от ключовите фигури Мариян Христов и Димитър Кръстев, които заради наказание пропуснаха срещата с Вихрен. Няма да играе обаче друг титуляр - контузеният Григор Стойчовски.

"Няма от какво да се притесняваме при това гостуване. Както винаги, ще играем само за победа", каза помощник-треньорът Димитър Добревски, който води отбора в отсъствието на заболелия старши треньор Стоян Коцев.

 

Треньорът на „Марек” Анжело Кючуков заяви три кръга преди края на първенството в Западната "Б" група, че е на път да изпълни целта си и да класира отбора в първата осмица на таблицата.

 

За да изпълни докрай целта обаче, той ще изисква от своите играчи да спечелят поне 6 точки в оставащите срещи с „Балкан” (Ботевград), Септември(Симитли) и Пирин(Гоце Делчев).

 

За първия мач, който е в събота на стадион "Бончук" в Дупница всички от „Марек” се надяват на стадиона да пристигне и Стоян Коцев, който дълго време беше треньор на дупнишкия тим. Известният специалист от известно време не седи на резервната скамейка на родния си клуб „Балкан”, заради заболяване. Треньорът на „Марек” Анжело Кючуков, който е играл под неговото ръководство заяви, че всички много уважават Кано Коцев и ще се радват да го видят на мача.

 

Безспорно и отбора, който изгради той също притеснява домакините от Дупница. Воденият от Мариян Христов отбор на „Балкан” (Ботевград) все още не допуснал загуба през пролетния дял на първенството.

В този мач за „Марек” няма да вземат участие вратарят Даниел Белчев, за когото сезона приключи, капитанът Янек Кючуков, чиято стара травма се усложни и Захари Кръстев, който има проблеми с крака. Анжело Кючуков заяви, че срещу силните отбори неговият тим играе добре и за това не се притеснява за мача с „Балкан” (Ботевград).

 

Треньорът допълни, че вече е наясно и със селекцията за новия сезон. Кючуков е набелязал четирима играчи и ако ги привлече в състава си, отборът от Дупница ще може спокойно да атакува "А" група.

 

Снимка: Любо Г. Лилов