Европейският производител на компютърна периферия и аксесоари Media-Tech пусна на пазара нов модел външна докинг станция МТ5078 за твърди дискове, която гарантира бърз и лесен бекъп и трансфер на информацията.

Основно й предимство е, че поддържа двата размера 2.5" и 3.5" SATA и SATA II харддискове. Тя има и 80-в-1 вграден четец за най-разпространените формати флаш карти, както и двупортов USB хъб.

Връзката между компютъра и MT5078 HDD Docking Station Pro се осъществява чрез един от двата поддържани интерфейса: USB 2.0 или е-SATA. Последният позволява ултра бърз трансфер на данни (до 3 GB/s), равен на скоростта за обмен на информацията при вградените в компютъра харддискове.

Инсталацията на дисковете  е изключително лесна и не изисква  никакви допълнителни инструменти. Докинг станцията поддържа работа под Windows XP и Vista 32-bit. Изброените по-горе характеристики правят устройството изключително функционално и лесно за употреба, а всичко което трябва да направите е да поставите диска в гнездото му и да се наслаждавате на бързината с която получавате незабавен достъп до данните.

Препоръчителната крайна цена на устройството е 57 лв.