Производителят на луксозни автомобили Lincoln разпространи първата официална информация и снимки за изцяло новия си седан MKS.

С това ново попълнение в моделната си гама, марката ще се опита да привлече изцяло "чужди" клиенти, търсещи умелата комбинация между дизайн, горивна икономичност и впечатляващ набор стандартно и допълнително оборудване, предаде auto-press.net

Lincoln MKS ще се предлага с нов 3.7 литров, V-образен, шестцилиндров бензинов двигател. Максималната мощност на мотора е 270 конски сили, а агрегатът е комбиниран с шестстепенна роботизирана предавателна кутия със SelectShift опция за по- бързо ръчно превключване, по- добра горивна икономичност и ускорение.

В стандартното оборудване на новия MKS са включени двустепенни предпазни въздушни възглавници за водача и пътника отпред, предпазни колани с дообтегачи, странични и въздушни възглавници тип "завеса", спирачна антиблокираща система и др.

Новият Lincoln MKS ще се произвежда във фирмения комплекс на Ford Motor Company в Чикаго, а продажбите му се очаква да започнат през лятото на следващата година. Базовата цена на автомобила ще бъде под 38 000 USD.