Пътят до помпената станция, захранваща с вода фирмите на територията на индустриална зона “Микроелектроника”, е напълно разрушен. По цялото му протежение има огромни вдлъбнатини, които задържат вода при дъждовно време. Според гражданите, които сигнализираха за проблема, пътят е издълбан  от преминаващите по него товарни автомобили, собственост на местни строителни фирми, които до скоро са добивали инертни материали от коритото на река Бебреш.

“Една от строителните фирми изкарваше по 20 камиона баластра на ден. За този строителен материал тя не е плащала нито стотинка. Затова е редно поне да си възстанови щетите, които е нанесла на пътя” – смятат хората.

Наша проверка на място показа, че действително пътят за помпената станция е в изключително лошо състояние. Очевидно е, че препятствията по него биха затруднили автомобилите на спешна помощ, пожарната, полицията и охранителните фирми в случай на нужда, от която никой не е застрахован. Все пак в помпената станция работят хора, а малко по-нагоре от нея живеят хора.

Покрай разрушения път са образувани над десет нерегламентирани сметища от строителни отпадъци, видя още нашият екип.