Левски победи с 5:0 Сант Жулия в мача-реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Така, с общ резултат 9:0 "сините" се класираха в следващата фаза на турнира, където ще се изправят срещу азербайджанския ФК Баку.

Старши треньорът Емил Велев избра интересна атакуваща формация, която включваше като титуляри Исмаил Иса като централен нападател и Мариян Огнянов като крило. Третият атакуващ футболист, започнал мача, бе Христо Йовов, чиято форма напоследък предизвика напрежение както в клуба, така и в публичното пространство.

До 20-та минута "сините" направиха няколко пропуска и двубоят приличише на първото полувреме от София. Този път обаче избранниците на Кокала откриха резултата сравнително рано - в 22-та минута Мариян Огнянов се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Сант Жулия и след кратко разбъркване вкара топката за 1:0.

В 34-та минута кичещият се с прякора Бижутера Христо Йовов напомни за добрите си години. Йовов финтира съперник, след което с техничен и точен удар покачи на 2:0.

Мариян Огнянов, който е единственият българин вкарал гол за наш отбор в групите на Шампионската лига, отново попадна в прегръдките на съотборниците си в 40-та минута. Комбинация между Йовов и Гаджев завърши с шут на последния, който бе отклонен в мрежата от родения в Лом юноша на Левски.

напрежението у другия млад нападател - Исмаил Иса обаче дойде в повече и той си изпроси глупав червен картон в края на полувремето. Иса вкара гол с ръка и логично получи втори жълт и съответно червен картон от финландския рефер Юни Хютия.

С човек по-малко и със солиден авнас Левски изигра второто полувреме в учебно-тренировъчно темпо, за което спогна и завалелият дъжд над Андора. В игра влязоха Сашо Киров, Иван Цачев и Йордан Милиев, които също се докоснаха до атмосферата в Шампионската лига.

Цачев и Огнянов направиха пропуски, преди първият да вкара четвърто попадение за Левски в 83-та минута. както в първия мач, отборът на Сант Жулия рухна физически в последните минути и допусна пас на Живко Миланов да достигне до Цачев, който от удобна позиция вкара топката във вратата на Бургос.

Остана време и за друг юноша на "сините" да се разпише. В 87-та минута Сашо Киров ознаменува дебютния си мач в евротурнирите с гол, оформяйки крайното 5:0 с глава.

Следващият съперник на "сините" ще бъде азърбайдажнският ФК "Баку", окйто отстрани литовския "Екранас" с победа в реванша у дома след равенство 2-2 като гост в първата среща.